KULTURA


NATEČAJ ZA IZVIRNO KULTURNO STVARITEV V »KORONA LETU« 2020
 
12. 1. 2021 (klik) Facebook
 
Komisija za kulturo ZDUS je imela decembra težko delo, pa vendarle: znani so nagrajenci ZDUS za naj kulturno stvaritev v korona letu 2020 v kategoriji literarna dela – pesmi.
 
Ludvik Škaper iz DU Murska Sobota, Irena Šrajner prav tako DU Murska Sobota in Biserka Stergar iz DU Malečnik, so s svojimi učinkovito izraženimi mislimi in občutji napisali iskrene izpovedi o času v katerem smo se znašli.
Čestitamo nagrajencem za dela Maska, Korona dirka in Haikuji iz karantene, ki jih objavljamo. Kmalu sledijo še objave drugih nagrajencev.


2020


FOTOGRAFSKI NATEČAJ »BEREMO SKUPAJ«
 
Znani so nagrajenci foto natečaja ZDUS
 
Beremo skupaj, ki so:
Alenka Bizjak – Zgled, Ajdovščina,
Bogdan Krapež – Branje, Dobravlje,
Bojan Šinko – Branje, Mislinja,
Boža Ojsteršek – Osmi poslušalec, Senovo,
Ivan Škvarča – Primorski škljoc, Ajdovščina
Čestitamo za odlično opravljeno delo! Komisija v sestavi Vladimir Kraljič (DU Kranj), Viljem Šetar (DU Razvanje) in Nevenka Vidmar (DU Ajdovščina) se je odlično odrezala v virtualnem ocenjevanju, pregledala triinštirideset prispelih fotografij in izbrala navedene, ki so po kriterijih najbolje odražali poglede na bralno kulturo. S tem smo zaključili poklon Nacionalnem mesecu skupnega branja. #TVU2020 #nmsb2020

ZDUS Zveza društev upokojencev Slovenije Facebook

Komisija za kulturo ZDUS je izbrala nastopajoče skupine za 12. Večer pesmi in plesa, ki se bo odvil v torek, 19. 5. na Dnevi medgeneracijskega sožitja 2020. Nastopili bodo folklorne skupine, pevci ljudskih pesmi, godci ljudskih viž in medgeneracijske skupine iz DU Bočna, Dolsko, Kungota, Komenda, Kostanjevica na Krki, Limbuš-Pekre, Postojna, Turnišče, Velenje, Velika Pirešice-Galicija, Veliki Gaber in Tišina.

Urice proze in poezije – srečanje literatov na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Ustvarjamo svoboden prostor za medkulturno in medgeneracijsko literarno izmenjavo, izpostavljamo pomen ohranjanja jezikovne kulture in širjenja slovenske besede.
Dogodek je namenjen povezovanju in negovanju literarnega ustvarjanja vseh generacij.

PRIJAVA V CELOTI

Vodja kulture na PZDU: Karol Zagorc, 041 683 755, karol.zagorc@gmail.com