Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA – PRESTAVLJENO

19. maja, 2020 ob 0:00 - 21. maja, 2020 ob 0:00

Dnevi medgeneracijskega sožitja prestavljeni na kasneje

26. 3. 2020

Zaradi izrednih razmer v zvezi s pandemijo virusa Covid-19 smo na Gospodarskem  razstavišču v sodelovanju s soorganizatorjem prireditve Zvezo upokojencev Slovenije primorani prestaviti termin prihajajočega dogodka Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki je bil načrtovan  od 19. do 21. maja 2020, na kasnejši  čas. Potrudili se bomo zagotoviti ustrezen nadomestni  termin.  O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani Dnevi medgeneracijskega sožitja

****************************************************

Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bodo na Gospodarskem razstavišču 19. in 20. maja, tokrat nagovarjajo z nosilno temo o stanovanjski problematiki in stanovanjski mobilnosti. Ker Zveza društev upokojencev Slovenije ne zaznava ukrepov za reševanje stanovanjske problematike starejših, ki jih je nanizala v Memorandumu ZDUS 2018, pripravljajo v Medgeneracijski koaliciji Slovenije vrsto posvetov in okroglih miz. Kako ravnati, da bomo mladim in srednji generaciji dali možnost za ustvarjanje družine in razvoj njihovih potencialov, so vprašanja, na katera bodo skušali odgovoriti na okrogli mizi v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije z naslovom Gremo na svoje. Druga okrogla miza bo namenjena možnostim sobivanja generacij, menjavi stanovanj in pogodbi o preživljanju. Vabljeni, da si več o programu preberete TUKAJ.

 

ZDUS Zveza društev upokojencev Slovenije – Facebook

Komisija za kulturo ZDUS je izbrala nastopajoče skupine za 12. Večer pesmi in plesa, ki se bo odvil v torek, 19. 5. na Dnevi medgeneracijskega sožitja 2020. Nastopili bodo folklorne skupine, pevci ljudskih pesmi, godci ljudskih viž in medgeneracijske skupine iz DU Bočna, Dolsko, Kungota, Komenda, Kostanjevica na Krki, Limbuš-Pekre, Postojna, Turnišče, Velenje, Velika Pirešice-Galicija, Veliki Gaber in Tišina.

Urice proze in poezije – srečanje literatov na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Ustvarjamo svoboden prostor za medkulturno in medgeneracijsko literarno izmenjavo, izpostavljamo pomen ohranjanja jezikovne kulture in širjenja slovenske besede.
Dogodek je namenjen povezovanju in negovanju literarnega ustvarjanja vseh generacij.

PRIJAVA V CELOTI

 

Všečkaj in sledi

Podrobnosti

Začetek:
19. maja, 2020 ob 0:00
Konec:
21. maja, 2020 ob 0:00