Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Natečaj za fotografije:  Pomladno prebujanje

15. marca - 7. maja

Komisija za tehnično kulturo

Ljubljana,15.3.2022

Natečaj za fotografije – Pomladno prebujanje

 Komisija za tehnično kulturo ZDUS razpisuje fotografski natečaj s katerim odpiramo prostor ustvarjalnosti za vse upokojence – ljubitelje fotografije.

 

  1. Pogoji za sodelovanje

Pravico do sodelovanja imajo vsi upokojenci, člani  DU, ki so vključena v ZDUS.

 

  1. Prijava na natečaj, označevanje fotografij in pošiljanje

Za natečaj ni prijavnine. Na natečaju sodelujejo vsi udeleženci, ki bodo avtorske, digitalne fotografije s sklicem na temo Pomladno prebujanje poslali do vključno 7.maja 2022 po elektronski pošti na naslov: dijana.lukic@zdus-zveza.si

Vsak avtor lahko sodeluje največ s tremi (3) fotografijami ( barvnimi ali črno belimi). Fotografije morajo biti v JPEG formatu v velikosti do max 2 MB. Razmerje stranic naj bo 4:3 ali 3:2.

 

Vsaka fotografija naj bo obvezno označena z imenom in priimkom avtorja, zaporedno številko in naslovom fotografije. Naslovi fotografij naj bodo kratki( Primer oddaje treh fotografij: Janez Novak 1 Kurent, Janez Novak 2 Maske, Janez Novak 3 Norčije )

Lice fotografije mora biti brez podatkov.

Skupaj s fotografijami pošljite še naslednje podatke: ime in priimek avtorja, v katero DU ste včlanjeni, telefon in elektronski naslov.  Prejete fotografije organizator hrani v e-arhivu ZDUS kot del natečajne dokumentacije.

 

  1. Teme fotografij

Pomladi se narava prebudi in zaživi v vsej svoji naravni obliki. Tisočero barvno bogatih cvetov se ponuja fotografom – ljubiteljem narave. Obiski žuželk na teh cvetovih ponujajo  enkratne motive in trenutke za pomladno fotografijo. Zgodnja dela  na polju, v sadovnjakih in v vinogradih so tudi znak prebujanja narave in možni motivi za fotografa. Združite prijetno s koristnim, sprehodite se z fotoaparatom v pomladni naravi, nam pa pošljite lepe posnetke.

 

  1. Avtorske pravice

S prijavo avtor zagotavlja, da so fotografije avtorske in dovoljuje njihovo objavo za namene promocijske dejavnosti tehnične kulture v ZDUS, kar  vključuje tudi objavo v medijih ZDUS, ( reviji ZDUS Plus, Novičkah ZDUS, spletni strani ZDUS, na Facebook ZDUS z ustrezno navedbo avtorja ).

Sodelovanje na natečaju in objave niso honorirane. Organizator natečaja ne prevzema nobene odgovornosti za nepravilno rabo ali kršenje avtorskih pravic tretjih oseb. Na natečaju ne morejo sodelovati člani ocenjevalne komisije.

Avtor fotografije je seznanjen, da bodo njegovi osebni podatki uporabljeni s ciljem zagotavljanja pravic in obveznosti ter vodenja evidence za namen promocije  ZDUS. Avtor daje s prijavo na natečaj prostovoljno privolitev za zbiranje, obdelavo in hrambo njegovih osebnih podatkov v evidenci organizatorja natečaja.

Avtor je seznanjen, da ima možnost vpogleda v lastne osebne podatke, pravico do popravka in izbrisa podatkov. Avtor pošlje tako zahtevo na ZDUS tajnistvo@zdus-zveza.si. Organizator bo osebne podatke hranil še pet let, nato jih bo izbrisal iz evidenc.

 

  1. Izbor fotografij za razstavo in objavo in obveščanje avtorjev

Prejete fotografije bo do 20.5. 2022 pregledala ocenjevalna komisija v sestavi  Viljem Šetar – predsednik, Nevenka Vidmar, Marica Rošker – članici. Komisija bo odločila katere in koliko fotografij bo razstavljenih in avtorji bodo o tem obveščeni do 31.maja 2022.

Komisija bo pri izboru upoštevala naslednje kriterije:

–      upoštevanje pogojev za sodelovanje,

–      vsebinska ustreznost in skladnost z razpisano temo,

–      estetska vrednost in tehnična dovršenost,

–      inovativnost pristopa.

V primeru izbora večjega števila fotografij bo organizator prilagodil trajanje razstave tako, da bodo razstavljene vse fotografije.

Odločitve ocenjevalne komisije so dokončne.

 

  1. Razstava fotografij natečaja

Komisija za tehnično kulturo bo pripravila razstavo izbranih fotografij v prostorih ZDUS, Kebetova ulica 9, Ljubljana. Razstava bo trajala od 1.6.2022 do 31.8.2022.

Vse izbrane fotografije bodo objavljene tudi na spletni strani ZDUS.

Nekatere izbrane fotografije bodo po izboru Ocenjevalne komisije razstavljene po zaključku razstave v ZDUS tudi v prostorih Ministrstva za obrambo Ljubljana.

 

  1. Informacije

Podrobne informacije o natečaju vam lahko posredujeta:

Dijana Lukić, ZDUS tel: 01 515 52 41, 051 656 532, E mail: dijana.lukic@zdus-zveza.si

Viljem Šetar tel: 041 716 011 E mail: viljem.setar@triera.net

 

  1. Teme naslednjih fotografskih natečajev v 2022

 

–      Naše ulice zvečer                   objava 15.6.2022

–      Vode – bogastvo Slovenije     objava 15.9.2022

 

Natečaji bodo objavljeni v Novičkah ZDUS, spletni strani ZDUS in na FB.

Vljudno vabljeni k sodelovanju in vam želimo prijetne fotografske trenutke v iskanju motivov.

Predsednik Komisije za tehnično kulturo

             Branko Suhadolnik l.r.

 

Komisija za tehnično kulturo

Ljubljana, 15.03.2022

Všečkaj in sledi

Podrobnosti

Začetek:
15. marca
Konec:
7. maja