TEHNIČNA KULTURAVodja TK na PZDU: Marjana Vidic


“Na 19. srečanju upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine v Črnomlju, dne 24.6.2023, so razstavljali člani rokodelskih sekcij DU Vinica, Semič in Črnomelj.”

Marjana Vidic


Več fotografij


Več objav najdete pod ZGODOVINA OBJAV Rokodelstvo(klik) Razpis PZDU – vaše delovanje v času koroneVIRTUALNE RAZSTAVE ZDUS TK


Razstava Ribnica


Sestanek predsednika TK pri ZDUS Branka Suhadolnika s člani komisije za tehnično kulturo PZDU in predsednika PZDU s predsedniki društev iz zahodne Dolenjske v Kočevju, 17. 5. 2021

__________________________________________________________

Elica Pavlič iz naše PZDU je bila izbrana med 3 najboljše izbrane fotografije.  Čestitamo!

Elica Pavlič, Ples, DU DOLENJSKE TOPLICE

 
________________________________________________________________
 
ZDUS TK, 4. 5. 2021 facebook
 
Te dni zaključujemo drugi letošnji fotografski natečaj Komisije za tehnično kulturo. Prejeli smo izjemnih 73 fotografij na temo živžav na ulici, sodelovali so članice in člani iz 22 DU: DU Ajdovščina, Cerkno, Dolenjske Toplice, Klub upokojencev pošte Kranj, Jagodje Dobrava, Kranj, Laško, Lesce, Malečnik, Mislinja, Mokronog Trebelno, Otočec, Pivka, Poljane, Rogoznica, Remšnik, Šmarje, DU upokojenih prosvetnih delavcev Domžale, Vir, Velenje, Za Poljansko dolino Gorenja vas in Žirovnica.
Ocenjevalna komisija že viha rokave in se kmalu oglasi z izbranimi fotografijami, ki bodo sprejete za razstavo ZDUS. Že sedaj pa napovedujemo tretji natečaj na temo: Utrinki potepanja v naravi. Več informacij sledi junija.
 

2020


(klik) NATEČAJ ZDUS ZA IZVIRNO KULTURNO STVARITEV  V »KORONA LETU« 2020

12. 1. 2021 – Komisija za kulturo ZDUS je imela decembra težko delo, pa vendarle: znani so nagrajenci ZDUS za naj kulturno stvaritev v korona letu 2020 v kategoriji literarna dela – pesmi.
Ludvik Škaper iz DU Murska Sobota, Irena Šrajner prav tako DU Murska Sobota in Biserka Stergar iz DU Malečnik, so s svojimi učinkovito izraženimi mislimi in občutji napisali iskrene izpovedi o času v katerem smo se znašli.
Čestitamo nagrajencem za dela Maska, Korona dirka in Haikuji iz karantene, ki jih objavljamo. Kmalu sledijo še objave drugih nagrajencev.

(klik) FOTOGRAFSKI NATEČAJ »BEREMO SKUPAJ«

Znani so nagrajenci foto natečaja ZDUS

 
Beremo skupaj, ki so:
Alenka Bizjak – Zgled, Ajdovščina,
Bogdan Krapež – Branje, Dobravlje,
Bojan Šinko – Branje, Mislinja,
Boža Ojsteršek – Osmi poslušalec, Senovo,
Ivan Škvarča – Primorski škljoc, Ajdovščina
Čestitamo za odlično opravljeno delo! Komisija v sestavi Vladimir Kraljič (DU Kranj), Viljem Šetar (DU Razvanje) in Nevenka Vidmar (DU Ajdovščina) se je odlično odrezala v virtualnem ocenjevanju, pregledala triinštirideset prispelih fotografij in izbrala navedene, ki so po kriterijih najbolje odražali poglede na bralno kulturo. S tem smo zaključili poklon Nacionalnem mesecu skupnega branja. #TVU2020 #nmsb2020

Rokodelska razstava v Črnomlju, 22. 2. 2020

prispevek (klik)


Vodja TK na PZDU: Marija Turk, 070 298 750,  marijaturk130@gmail.com


STRAN ZDUS TEHNIČNA KULTURA


Loading