KULTURA razno 2021

Likovna kolonija Mirna Peč 2021


 VIDEO – DU in OŠ Veliki gaber – Prireditev Poet tvoj nov Slovencem venec vije, 5. 2. 2021


Natečaj ZDUS KTK za fotografijo Z ročnimi deli si krajšamo čas

Zaključili smo prvi letošnji foto natečaj Komisije za tehnično kulturo na temo »Z ročnimi deli si krajšamo čas.« Odziv je bil odličen, saj je sodelovalo 19 avtorjev z 52 fotografijami, ki so prikazale rokodelske aktivnosti različnih okolij. Uigrana žirija v sestavi Nevenka Vidmar (DU Ajdovščina), Vili Šetar (DU Razvanje) in predsednik Vlado Kraljič (DU Kranj) je na Zoom ocenjevanju izbrala 19 fotografij za razstavo, ki bo na ogled na ZDUS in katere namen je prikaz ohranjanja etnografske in kulturne dediščine. Med izbranimi predstavljamo 3 najboljše fotografije: Ivana Škvarče in Alenke N. Bizjak iz DU Ajdovščina ter Milana Jazbeca iz DU Vir. Čestitamo vsem sodelujočim! ZDUS TK

16. 2- 2021, Facebook


NATEČAJ ZDUS ZA IZVIRNO KULTURNO STVARITEV V »KORONA LETU« 2020
NAGRAJENCI

27. 1. 2021 – Facebook

Kategorija likovna dela

Nagrajenke so: Nevenka Križ iz DU Kočevje in Emica Puhek ter Majda Soko iz DU Razvanje. Komisija je ocenila, da so med prispelimi likovnimi deli, ravno te tri slike z likovnim doživljajem preusmerjen pričale o poteh po iskanju miru v naravi v težkih časih. S tem smo dosli do objave na temo natečaj in čestitamo vsem nagrajencem v vsem sounce. Do prihodnjega natečaja pa vse lepo hvaljene. Komisija za kulturo ZDUS

Čestitke Nevenka 

PZDU DBk – predsednik Dušan Kraševec

22. 1. 2021 – Facebook
Kategorija likovno-literarna dela.
Nagrajenke so: Antonija Jereb in Marija Starič iz DU Štepanjsko naselje in Duška Račnik iz Slovenj Gradca.
12. 1. 2021 (klik) Facebook
Komisija za kulturo ZDUS je imela decembra težko delo, pa vendarle: znani so nagrajenci ZDUS za naj kulturno stvaritev v korona letu 2020 v kategoriji literarna dela – pesmi.
Ludvik Škaper iz DU Murska Sobota, Irena Šrajner prav tako DU Murska Sobota in Biserka Stergar iz DU Malečnik, so s svojimi učinkovito izraženimi mislimi in občutji napisali iskrene izpovedi o času v katerem smo se znašli.
Čestitamo nagrajencem za dela Maska, Korona dirka in Haikuji iz karantene, ki jih objavljamo. Kmalu sledijo še objave drugih nagrajencev.
Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja