LIGA VETERANOV V PETANKI

Liga veteranov Dolenjske in Bele krajine je končana. V organizaciji ŠDP Trebnje, ter ob podpori in sodelovanju vseh tekmovalnih ekip, smo dne 31. 3. 2021, s finalno tekmo za prvo mesto, zaključili ligo veteranov v petanki za leto 2020. Žal te v preteklem letu nismo uspeli zaključiti zaradi omejitev druženja. Celotno tekmovanje je potekalo v športnem duhu in brez večjih zapletov.

Končni vrstni red tekmovalnih ekip je :

 1. DU Trebnje
 2. Krvica
 3. Uršna Sela
 4. ŠDP Trebnje
 5. DU Prečna
 6. Tigri
 7. DU Mali Slatnik
 8. Semič 1
 9. Šentjernej
 10. Semič 2
 11. Mirna 1
 12. Mirna 2

Prav tako smo že pričeli z ligo 2021, ki pa za spremembo od veteranske lige, ne vključuje starostne omejitve, niti ne deli glede na spol, morebitno invalidnost, članstvo v društvih upokojencev. Tekmovalci so lahko iz katerega koli kraja na območju Dolenjske in Bele krajine.

Vsem tekmovalcem čestitam za uvrstitev!                                

Božo Kodrič


5. 10. 2020

Športno društvo petanke ( ŠDP ) Trebnje je organizator lige v petanki za starejše, s katero smo pričeli 12. 8. 2020. Tekmujejo tri članske ekipe z možnostjo dveh rezerv. Torej ekipa lahko šteje tri do pet tekmovalcev, ne glede na spol. Pogoj je dopolnitev starosti 60 let v letu prijave in 55 let za invalide.  Trenutno tekmuje 12 ekip v dveh skupinah. V katerih vsaka ekipa igra z vsako, enkrat doma, drugič v gosteh, tako v 10 kolih. Po koncu medsebojnega razigravanja, se v finalnem obračunu, na igriščih v Trebnjem, pomerijo obe skupini v navskrižnem sistemu. Prvi iz prve skupine proti drugemu iz druge skupine, ter obratno. Nato tretji iz prve skupine proti četrtemu iz druge skupine, in obratno. Tako se nadaljuje tudi za ostale ekipe, do konca. Prvi trije dobijo medalje, ostali manjša praktična darila.

info: Božo Kodrič – 040 633 154 – bkodric@gmail.com

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja