ROKODELSKA RAZSTAVA PZDU NA VINICI

V soboto, 20. 5. 2023 so se članice in člani Društva upokojencev Prečna udeležili 25. obletnice delovanja DU Vinica in ob enem rokodelske razstave PZDU Dolenjske in Bele krajine. V telovadnici osnovne šole Vinica je potekala uvodna svečanost, ki sta ju vodila Verica Marušič in osnovnošolec Nejc. Predstavljeno je bilo delovanje društva,  posameznih članov, med nastopajočimi sta se predstavili tudi  dve pesnici, upokojenki , ki sta izdali svoji zbirki. Kulturni program so popestrili  plesalci v značilnih narodnih nošah in plesih. Zaigrali so tudi hudomušni skeč.

Veliko število obiskovalcev je najprej pozdravil Predsednik DU Vinica g. Miran Frankovič, nato župan Občine Vinica g. Andrej Kavšek in še novoizvoljena predsednica PZDU Dolenjske in Bele krajine ga. Cirila Surina Zajc. Vsi so poudarili, kako pomembno je delo upokojencev v rokodelski sekciji, saj se na ta način izboljšuje počutje, predvsem pa zdravje vsakega posameznika.

Tudi rokodelska sekcija DU Prečna, se je prvič v svojem kratkem delovanju predstavila s svojimi izdelki in pritegnila veliko pozornosti. Na njihovi stojnici je bilo razstavljeno tudi umetniško delo  Srečka Kumra  – velikonočna jajca iz nojevih, gosjih in račjih jajc. Svoje izdelke je predstavila tudi vodja rokodelske sekcije pri DU Pečna Irena Vehar Dragan pod naslovom, Ko opeka zaživi. Na tej stojnici je bila največja gneča, saj obiskovalci do sedaj še niso videli takih umetnin.

Franc Kaferle  se je predstavil s svojo veliko maketo letala, ki je bila prava paša za oči.

Da niso bili brez sladkega , so poskrbele pridne roke belokranjskih gospodinj, za malico pa so vsem postregli z toplo malico.

Za udeleženci razstave  je  krasna sobota, kjer so si lahko izmenjali izkušnje glede ustvarjanja. Društvo upokojencev Prečna so zastopale članice Irena Vehar Dragan, Ema Poreber, Danica Rešetič in Jožica Šulc.

Tekst in slike Drago Šulc

albumi fotografij

Drago Šulc

Marija Turk

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja