ROKODELSKA RAZSTAVA ČLANOV PZDU V MOKRONOGU

Rokodelska razstava v Mokronogu

Društvo upokojencev Mokronog-Trebelno je v petek, 3. junija 2022, otvorilo rokodelsko razstavo pokrajinskih društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine v proizvodnih prostorih podjetja sedežnih garnitur MTom v Mokronogu. Razstavo so pripravili ob 10. obletnici delovanja in otvoritvi novega razstavnega prostora. Več kot tisoč različnih izdelkov je na ogled postavilo 18 društev upokojencev ali 61 izdelovalcev rokodelskih izdelkov.

Ob otvoritvi razstave je Društvo upokojencev Mokronog-Trebelno pripravilo kratek kulturni program pod vodstvom Petre Krnc Laznik. V kulturnem programu je sodeloval Mešani pevski zbor iz Mirne pod vodstvom Kotar Toneta. Mentorjem rokodelskih delavnic iz Društva upokojencev Mokronog-Trebelno so bila s strani Pokrajinske zveze DU podeljena priznanja za ohranjanje rokodelske dediščine in medgeneracijsko sodelovanje. Priznanje je podelil gospod Dušan Kraševec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine.

Predsednica Milica Korošec je vse navzoče pozdravila in zaželela dobro počutje ob ogledu razstave. Za prijetno gostovanje v MTomu se je zahvalila direktorju Damjanu Burgerju, za postavitev miz na razstavnem prostoru pa se je zahvalila še članu društva upokojencev Antonu Kostrevc.

Podpredsednica Zveze društev upokojencev Slovenije Jožica Puhar je po nagovoru in nekaj besedah o razmerah današnjih upokojencev odprla razstavo.

 Med delavci MToma, ki so praznovali jubilejno obratovanje in razstavljalci, ter med obiskovalci razstave se je ob celodnevnem dogodku razvilo sproščeno vzdušje. Obenem so si izmenjali izkušnje in stkale so se nove povezave, katere so nam vsem polepšale dan in dale novih moči za nadaljnjo ustvarjalnost.

Prepričani smo, da je srečanje v vseh pogledih uspelo, saj so se nam kot prireditelju, obiskovalci s stiskom rok tudi zahvalili.

Milica Korošec

album fotografij

Prispevek ob 24:23

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

1 misel o “ROKODELSKA RAZSTAVA ČLANOV PZDU V MOKRONOGU”

  1. Zelo lepo pripravljeno za razstavo rokodelskih del, v firmi TOM MOKRONOG- seveda pa tudi lepo vodenje s strani TOMA ob praznovanju 10 obletnice delovanja firme.
    Ogled rokodelskih del je bil zanimiv,seveda tudi podelitev priznanj od PZDU-DBK zasluznim za delo v drustvu DU Mokronog-Trebelno.
    Koncno pa cestitke TOMU za praznovanje 10 obletnice in seveda za pogostitev vseh udelezencev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja