ROKODELSKA RAZSTAVA ZDUS – PTICE

Prvi letošnji natečaj pod naslovom PTICE, ki je potekal do 20. 2. 2023, razstava je bila narejena 27. 2. 2023 v vitrini na ZDUS-u. je do roka na naslov ZDUS-a prispelo 70 izdelkov, 36 avtorjev iz 16 društev in iz 9 PZDU.
Nekatere sekcije iz naše PZDU Dolenjske in Bele Krajine so se zelo odzvale razpisu in tako je prišlo največ, kar 25 izdelkov, skoraj tretjina vseh poslanih izdelkov – PTIC prav iz naše PZDU. Kar 15 ptic je na ZDUS priletelo iz Dolenjskih Toplic, iz njihove rokodelske sekcije, ki jo vodi Terezija Kralj, 6 ptic pa iz Rokodelske sekcije Semič, iz Kočevja – 2 in iz Novega mesta – 1 ptica.
Motivi za ptice so bili različni in narejeni v različnih tehnikah – od sovic, siničk, škrjančkov do celega ptičjega gnezda mladičkov.
Zadovoljni smo, da se nekatera društva res vedno odzovejo na natečaj in s tem pripomorejo, da je razstava raznolika, bogata in zanimiva.
Tudi v prihodnje želim, da sodelujemo z vašimi izdelki in širši javnosti pokažemo našo kreativnost.
 
Marija Turk vodja KTK 
____________________________________________________________________________________________________________
 
Razstava rokodelskih izdelkov z natečaja PTICE, ki je bil izpeljan dopisno od 24. do 27 februarja, natečaj sam pa objavljen že 10. januarja.
Do roka je na naslov ZDUS-a prispelo 70 izdelkov 36 avtorjev iz 16 DU iz 9 PZDU-jev. Komisija v sestavi Marija Turk, Zdenka Bevc Škof in Dragica Lackovič je pozorno sledila razpisnim pogojem in ugotovila, da so vsi prispeli izdelki skladni z razpisnimi pogoji, in naj bodo zato tudi vsi razstavljeni.
 
Razstavo si lahko ogledate ob priliki obiska v prostorih ZDUS-a in sicer vsak delovnik od 8. do 15.30 ure. Vabljeni!
 
 
 
Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja