SREČANJE NAŠIH LITERATOV

26. SREČANJE LITERATOV PZDU Dolenjske in Bele krajine v Mokronogu

V počastitev občinskega praznika občine Mokronog-Trebelno se je 9. marca 2023 v kulturnem centru Mokronog odvijalo 26. srečanje literatov PZDU Dolenjske in Bele krajine. Na začetku srečanja so upokojence literate, goste in obiskovalce pozdravili župan občine Mokronog-Trebelno Franc Glušič, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Dušan Kraševec in predsednica DU Mokronog-Trebelno Milica Korošec.
Upokojenci literati Dolenjske in Bele krajine so svoje bogastvo doživetega delili z nami. Marsikaj so doživeli, veliko lepega in nepozabnega, včasih redkeje, včasih pogosteje izpili tudi kakšno kapljo grenkobe in vse to izlili na papir. Ob vsem tem z gotovostjo trdim, da se jim je zaradi tega utrla misel o ustvarjanju, ki je nekje skrita čakala. Misli, želje, občutki, doživetja silijo človeka, da se to ohrani. Zaradi tega so se upokojenci Dolenjske in Bele krajine predstavili publiki in tako zapisane besede ter misli niso ostale skrite kje v predalih.
Iz 14. društev upokojencev Dolenjske in bele krajine se je v dveh debelih urah predstavilo 29 literatov in literatk z lepo slovensko besedo in dobro interpretacijo. V uvodu večera in med literarnimi odmori so za poživitev literarnega srečanja poskrbeli učenci glasbene šole Trebnje in neutrudljiva upokojenka iz Loškega Potoka Fanika Debeljak s svojim skečem. Program je uspešno vodila in povezovala Irena Palčar. Za zaključek večera pa je nastopajoče in obiskovalce nagovorila še pisateljica Petra Škarja.
Čeprav je bila prireditev malo daljša kot je bilo načrtovano je srečanje čudovito uspelo. Zahvala gre Občinski upravi Mokronog-Trebelno in predvsem predsednici DU Mokronog-Trebelno Milici Korošec.

Karol Zagorc

album fotografij

album fotografij

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja