LETNO SREČANJE PROSTOVOLJCEV PROGRAMA STAREJŠI ZA STAREJŠE NAŠE PZDU

Sončnega septembrskega dne, 26. 9. 2022, je bilo v Beli krajini srečanje dolenjskih prostovoljcev, ki  predano delajo v Programu Starejši za boljše življenje starejših doma. Iz 17 društev, v katerih je aktivnih 241 prostovoljcev, se jih je srečanja udeležilo 192.

Belokranjska društva Metlika, Semič in Črnomelj so kot letošnje gostiteljice srečanja, pripravila zanimive 4 urne programe v katerih so z izbranimi vodiči predstavila zanimivosti vsako v svoji občini. Prostovoljce so nagovorili tudi župani, se jim zahvalili za nesebično skrb in lajšanje težav, predvsem osamljenosti, starejših občanov. Zaključni del srečanja z zborom vseh udeležencev je bil v Kanižarici, kjer je upokojenska folklorna skupina z nastopom zaokrožila kulturni program srečanja. Zbrane sta nagovorila podpredsednica ZDUS ga. Vera Pečnik in predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine g. Dušan Kraševec tudi v imenu vodje programa ga. Rožce Šonc in pokrajinske koordinatorke g. Rozine Kum, ki se srečanja žal nista mogli udeležiti.

V prijetnem vzdušju gostilne Štajdohar so se okrepčali z kosilom, poklepetali, si izmenjali izkušnje o delu na svojih terenih, potarnali o problemih s katerimi se srečujejo. Tako kot starejši pomoči potrebni tudi prostovoljci povedo, da se politika izolacije in strahu pred covidom, ki je bila prisotna zadnji dve leti, globoko zajedla v ljudi. Vsi priznavajo, da to ni dobro, da rabijo družbo, pogovor s sočlovekom. Vsi so mnenja, da so srečanja potrebna, tudi takšno, kot je bilo naše.

Odmevi nanj so zelo pohvalni, zelo zadovoljni so bili z programi, vodenjem, saj so videli in spoznali lepote in znamenitosti Bele krajine, ki jih kot samostojni obiskovalci zagotovo ne bi.

Da je vse potekalo po »planu« gre v imenu prostovoljcev zahvala avtorjem in izvajalcem programa srečanja v gostiteljskih društvih. Zaradi njih se je Bela krajina predstavila v najlepši luči, pa ne le zaradi sonca, ki je dan naredilo še posebej lep.

                                                             Pokrajinska koordinatorka: Rozina Kum

več fotografij

Album fotografij DU Metlika

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja