RAZPIS – DELOVANJE ČLANSTVA V ČASU KORONE

PREDLOG O DOKUMENTIRANJU VAŠIH AKTIVNOSTI

Zaradi pandemije, ki nas je prizadela, smo bili tudi upokojenci prikrajšani za marsikatero druženje in dogajanje. Kljub temu upamo, da ste v redu, da vas covid virus ni oplazil. Prišel bo tudi čas za naše množične društvene aktivnosti. Glede na ukrepe vlade, katere moramo upoštevati, bi društvom oziroma predsednikom društev upokojencev in vodjem posameznih sekcij predlagali, da svoje člane motivirajo in pozovejo, da bi pristopili k določenim aktivnostim.

Predlagamo, da  naredimo fotografski natečaj, saj imamo skoraj vsi pametne telefone s kamero, nekateri tudi digitalne fotoaparate in profesionalne fotoaparate. Želimo, da poslikate zanimivosti – naravne znamenitosti vašega kraja, snovno ali nesnovno dediščino, vaš rokodelski izdelek narejen med korona časom, medgeneracijski dogodek, posebnosti, ki ste jih opazili okoli sebe, mogoče lep pogled skozi okno ali balkon, vaš vrt, sadovnjak (samooskrba)… to je le nekaj idej. Poslikajte, fotografije pa pošljite po elektronski pošti na PZDU Dolenjske in Bele Krajine. Najboljše fotografije bodo objavljene na spretni strani PZDU v zavihku DRUŠTVENE ZGODBE in FB strani PZDU. Vse poslane fotografije tudi na kratko opišite kaj predstavljajo.

Veliko vas je, ki pišete prozo in poezijo. Tudi vas prosimo, da pošljete vaše zgodbe, pesmi, ki so nastale med pandemijo in v času vladnih ukrepov. Objavili jih bomo na spletni in faceboook strani PZDU.

V PZDU Dolenjske in Bele Krajine imamo tudi veliko umetnikov, ki pridno vlivajo, mešajo barve in ustvarjajo umetniška dela. Poslikajte svoje izdelke in jih z opisom pošljite na PZDU. Vse poslano bomo objavili na spletni in FB strani PZDU-ja.

El. naslov PZDU Dolenjske in Bele krajine: pzdu-dolenjske@t-2.net

Informacije: Marija Turk, 070 298 750,  marijaturk130@gmail.com

Vodja tehnične kulture                                                                      predsednik PZDU

Marija Turk l. r.                                                                                    Dušan Kraševec l. r.

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

1 misel o “RAZPIS – DELOVANJE ČLANSTVA V ČASU KORONE”

 1. Pozdravljeni!
  Posredujem mnenje upokojenca na vaše vabilo.
  Lep pozdrav.
  Irena Mali

  Pozdravljeni
  Žalostno je to, da “moramo” upoštevati navodila takoimenovane vlade. Že to, da moramo, je zame nesprejemljivo, to je diktatura. Lahko rečem, da sem dovolj izobražen in sem v svetu informatike in interneta, da sem zbral dovolj informacij o vsem tem, kar se dogaja. In nihče se ne upira takoimenovanim strokovnjakom, ki jih nastavlja vlada Janeza Janše, oziroma kar on sam. Ker se je pač z takimi obkrožil, ki ga slepo ubogajo. Pa brez zamere, ampak sem Vam moral nekaj odgovoriti. Jaz pa nisem in še mnogo, mnogo tistih, enako mislečih kot jaz, da bi bili tak ubogljivi. Situacija namreč je zelo slaba, ker se stalno govori o neki distanci , kar pmeni, da se ljudje sploh ne bi mogli več družiti, mladi ne spoznavati se, ne imeti otrok, ker te distance ni konec. In da ne smeš v trgovino brez maske, za katere se ve, namreč vsak, ki je kolikor toliko pameten, da škoduje in ne zavaruje.
  Miočinović Goran

  FOREVER WITH MASTER

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja