SREČANJE LITERATOV V ČRNOMLJU

25. srečanje literatov PZDU Dolenjske in Bele krajine v Črnomelju

V Kulturnem  domu v Črnomlju   je 25. februarja  v počastitev občinskega praznika  občine  Črnomelj   potekalo 25. srečanje  literatov  PZDU  Dolenjske  in Bele krajine. Srečanje  je v sodelovanju  s PZDU  in komisijo za kulturo  pri  PZDU   Dolenjske in Bele krajine  pripravilo  DU Črnomelj.

Udeležence  sta najprej  pozdravila  predsednik  PZDU  Dolenjske in Bele krajine Dušan Kraševec in predsednik  DU  Črnomelj  Štefan  Misja. Literarno  navdihujoč  nagovor župana  občine Črnomelj  Andreja  Kavška je  navdušil  prisotne in dal vedeti, da  mu poezija, literatura  in  kultura  niso tuje.

Po  uvodnem  ceremonialu  se je predstavilo s svojimi  deli  štiriindvajset  upokojencev,  literatov iz štirinajstih društev upokojencev: Dolenje Toplice, Gradac, Kočevje, Loški Potok,  Mirna Peč, Mokronog Trebelno, Trebnje, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Vinica,  Žužemberk in domačin Črnomelj. Literati  so svoja dela  interpretirali  na solidnem nivoju. Ustvarjena  dela  so bila stilsko zelo dobro oblikovana in retorično  dobro  predstavljena.

Srečanje  literatov so  popestrili  osnovnošolci  glasbene šole Črnomelj in članici  DU Loški Potok  Fani  Debeljak in  Marica  Slavec  z dvema  skečema.

Srečanje se je  končalo  z zaključno  besedo Karla Zagorca, predsednika  komisije za kulturo pri  PZDU  Dolenjske in Bele krajine.

Organizacija  srečanja in potek prireditve je potekala  spontano in brezhibno, kar gre zasluga  voditelju  Tadeju  Finku  in seveda  predsedniku  DU Črnomelj. Zahvaljujemo se občini Črnomelj z županom Andrejem Kavškom na čelu za gostoljubnost in ker so nam omogočili lep kulturni večer.

Karol  Zagorc

več fotografij

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja