SREČANJE UPOKOJENCEV PZDU

Po dveh letih premora zaradi epidemioloških omejitev je bilo srečanje društev upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine tokrat v Trebnjem, z razliko od prejšnjih let, ki so bila pred tem tradicionalno v Dolenjskih Toplicah.

Srečanje društev upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine je bilo 18. 6. 2022 v so organizaciji PZDU Dolenjske in Bele krajine, DU Trebnje in Občine Trebnje, v sklopu prireditev” Iz Trebanjskega koša”. Srečanje upokojencev ter organizacija prireditve je odlično uspela, čeprav sta bili prisotni bojazen in skeptika kako bo prireditev uspela. Zato vsa pohvala DU Trebnje in njeni predsednici Darinki Krevs.

Srečanja upokojencev se je iz 27-tih društev udeležilo okoli 700 upokojencev iz celotne Dolenjske in Bele krajine. V sklopu prireditev je občina Trebnje nudila vso infrastrukturo ter udeležencem omogočila ogled galerije samorastnikov, Dobrot Dolenjske in cerkve. Udeležba ogledov je bila nad pričakovanji, saj se je ogleda udeležilo preko sto obiskovalcev.

Uradni protokol in kulturni program sta lepo povezovala predsednik komisije za kulturo in članica komisije pri PZDU Karol Zagorc in Slavica Strajnar. V kulturnem program so sodelovali upokojenski pevski zbor Rožmarin iz Mirne Peči, recitatorka upokojenka Fani Debeljak iz Loškega Potoka, pevka iz Trebnjega Iris Bečaj, ob spremljavi kitaristke Doris Čosič, ter upokojenska folklorna skupina Kolpa iz DU Vinica. Govorniki na prireditvi so bili: predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Dušan Kraševec, predsednik ZDUS -a Janez Sušnik in župan občine Trebnje Alojzij Kastelic.

Na prireditvi so bili podeljeni pokali dobitnikom 46. športnih iger upokojencev PZDU Dolenjske in Bele krajine za leto 2022. Pokale sta podelila predsednik PZDU Dušan Kraševec in predsednik komisije za šport pri PZDU Franci Dragan.

Po zaključku uradnega dela programa so športniki DU Trebnje pod vodstvom Mira Šaleharja predstavili športni animacijski program. Predstavili so igre: petanko, prstomet, pikado in štrbunk. Udeležencem so najprej predstavili način igranja, pravila in način tekmovanja. V tekmovalnem delu so se lahko udeleženci tudi pomerili med seboj. V tekmovanju je sodelovalo kar 141 tekmovalcev. Zmagovalci v petanki, prstometu, pikadu in štrbunku so prejeli praktične nagrade, ki so jih uporabili kot poživilo pri dobri hrani.

Za glasbo in ples je poskrbel ansambel HIT, ki nas je zabaval vse do 15. ure, ko smo morali izprazniti prireditveni prostor novim skupinam.

Karol Zagorc

Fotografije Božo Kodrič

Fotografije–dk 

Fotografije na Facebook-u

Ivan Novak

Majda Zagorc

Martina KlobučarDatum: 11. 5. 2022

V  A  B  I  L  O

Vljudno vas vabimo na 18. srečanje upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine,

ki bo v soboto, 18. junija 2022, od 9. ure dalje

 v sklopu prireditve »Trebanjski koš« na prireditvenem prostoru v Trebnjem.

 Ob 10. uri bodo v pozdravnem nagovoru udeležence pozdravili Dušan Kraševec, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine, župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, ter predsednik  ZDUS-a, gospod Janez Sušnik.

Pripravili bomo animacijo športnih iger ter kratek kulturni program, lokalni vodiči pa nas bodo popeljali po znamenitostih občine Trebnje.

Za ples bo igral ansambel HIT.

Na prireditvi bomo podelili  tudi pokale ob koncu 46. športnih iger PZDU Dolenjske in Bele krajine.

Prijave po društvih:

Zaradi lažje organizacije srečanja je obvezno potrebno prijaviti število udeležencev srečanja na e-naslov seniortrebnje@gmail.com. Prijavnina je 9,00 €/na osebo, ki vsebuje prehrano: kotlet, pleskavico, krompirjevo solato, prilogo, kruh; organizacijske stroške in rezervacijo sedeža pri mizi. Skupno plačilo vseh prijavljenih se pred dogodkom v roku nakaže na račun DU Trebnje številka SI56 0297 1001 7399 491 odprt pri NLB Ljubljana.

Rok prijave: 10. junij. 2022

Ob prijavi boste dobili še vse potrebne informacije.

Kontaktna oseba: podpredsednica PZDU: Milica Korošec 041 455 033, milicakorosec@gmail.com

Prisrčno vabljeni in lep pozdrav.

 

Predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine

Dušan Kraševec, l.r.

Všečkaj in sledi
error
fb-share-icon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja